Joeri Cox is gespecialiseerd in transportrecht (met een focus op weg-, lucht- en gecombineerd vervoer en expeditie), logistieke dienstverlening, verzekering en aansprakelijkheid. Zijn verzekeringspraktijk (zowel dekkingsadvies als schadegevallen) bestaat voor een belangrijk deel uit werkmaterieel, transport/logistiek, (beroeps)aansprakelijkheid en kunst. Hij behandelt allerhande geschillen op genoemde terreinen, in binnen- en buitenland. Joeri heeft ruime ervaring met het opstellen en begeleiden van maatwerkcontracten voor logistieke operaties, en met beëindigingstrajecten. Ook assisteert hij met regelmaat logistiek dienstverleners bij het correct neerzetten en beschermen van hun juridische hoedanigheid, waaronder opstellen en/of implementeren van algemene voorwaarden.

Clients highlight his “sharp thinking” and “clear communication”, “highly experienced”, “always looking for a solution.”

– Chambers and Partners

Joeri is sinds 1991 werkzaam in deze praktijk. Na zijn studie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam begon hij zijn loopbaan bij Boekel De Nerée, waar hij later partner en voorzitter van de sectie Verzekering & Transport was.

Joeri wordt aanbevolen in diverse internationale advocatengidsen (zie Reviews).

Joeri is lid van de Nederlandse Vereniging voor Vervoerrecht, de Nederlandse Vereniging van Vervoerrecht Advocaten, de Vereniging voor Verzekeringswetenschap en Marine Insurance Associates Nederland. Joeri heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten het rechtsgebied Algemene praktijk (Burgerlijk recht) geregistreerd.

Publicaties en Lezingen

Aansprakelijk van de logistiek dienstverlener, Contracteren in de logistiek, Algemene Voorwaarden, Verzekeringsrecht, Actualiteiten vervoerrecht, Werkgeversaansprakelijkheid (e.a.).

Vele in-house seminars, 2006 - heden

De advocaat in co-assurantiezaken

VNAB-opleiding Introductie Co-assurantie Transport april 2021

De opdracht aan de logistiek dienstverlener

Euroforum-congres, september 2011

Vervoer of expeditie?

Euroforum-congres 'Aansprakelijkheid voor Schade tijdens Transport', november 2009

Bekijk meer publicaties

add_circle_outline