Jan ter Meer is al vele jaren actief op vrijwel alle gebieden van het verzekeringsrecht en het aansprakelijkheidsrecht. Hij is met name gespecialiseerd in D&O/bestuurdersaansprakelijkheids- en beroepsaansprakelijkheidsverzekering, op welke gebieden hij als advocaat verschillende high profile zaken onder zijn hoede had. Hij heeft specifieke ervaring met complexe procedures, arbitrages en mediations, waarin hij nationale en vooral internationale cliënten bijstond. Sinds begin 2022 is Jan aan Cox Ten Bruggencate verbonden als adviseur; daarnaast is hij actief als arbiter.

“He brings wisdom to cases”, lauded as “one of the best insurance lawyers in the country”, “commands respect in both the Dutch and London insurance markets”, “the hidden jewel in the Dutch insurance landscape.”

– Chambers and Partners

Jan sloot zich in 2015 aan bij Cox Ten Bruggencate, na vele jaren partner en ook voorzitter van het Dagelijks Bestuur bij Boekel De Nerée (nu Dentons) te zijn geweest. Jan promoveerde in 1993 (cum laude) aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij is tevens arbiter bij het NAI.

Jan is steevast aanbevolen in diverse internationale advocatengidsen, en in Chambers and Partners 2022 is hij aangemerkt als Senior Statesman (zie Reviews).